VEELGESTELDE VRAGEN OVER
DE HOOGHE DELFT

FAQ

DOWNLOADS

Hieronder kunt u de sfeerfolder downloaden en/of bekijken. De sfeerfolder is ook fysiek in te zien en op te halen bij Van Daal makelaardij te Delft.

De_Hooghe_Delft_folder

Hieronder vindt u hier een wegwijzer bij de aankoop.

Koperswegwijzer

Hieronder kunt u de technische omschrijving downloaden en/of bekijken.

TO kopers Hooghe Delft 01-02-2023

Hieronder kunt u de prijslijst downloaden en/of bekijken.

0911_DeHoogheDelft_Prijslijst

Uw woning laten aanpassen aan uw wensen? Hieronder kunt u de meer- en minderwerklijsten vinden.

Handleiding klantkeuze_2022

Blad Basis Sanitair De Hooghe Delft

Brochure tegelwerk

Sanitair Brochure

Keukenbrochure De Hooghe Delft

Hieronder vindt u de splitsings-aktes:

Hoofdsplitsing 2022

Ondersplitsing 2022

Bekijk hier de video met het uitzicht vanuit De Hooghe Delft in mei 2023.

Download video

In onderstaande downloads vindt u de doorsnedes en verdiepingshoogte van De Hooghe Delft. 

Verdiepingshoogten woningen – 17-02-2023

Doorsnedes uit vergunning

ALGEMEEN

De Hooghe Delft verrijst in de nieuwe stadswijk Nieuw Delft. Het gebouw komt direct aan de Ireneboulevard en het nieuwe stadspark Van Leeuwenhoekpark te liggen. Voorheen was hier het spoortrace tussen Den Haag en Rotterdam. Het spoor gaat nu via tunnels onder deze wijk door.

De hoofdentree van de Hooghe Delft ligt aan de Ireneboulevard, zie hier de tekeningen met de huisnummers: Huisnummertekeningen De Hooghe Delft

Er zijn verschillende type woningen welke opgedeeld zijn in 3 hoofdgroepen. De comfort appartementen met een woonoppervlakte van 75 tot 80 m2. De prestige appartementen met een woonoppervlakte van 95 tot 120 m2 en de penthouse appartementen met een woonoppervlakte van 145 tot 180 m2.

Er komen in totaal 27 woningen.

Naast woningen komt er ook een filmhuis met bijbehorende horeca en kantoren in de Hooghe Delft.

Door u in te schrijven via de website en de gevraagde documenten aan te leveren. Er zijn geen voorrangsposities te verdelen, hierdoor heeft iedereen een gelijke kans op een woning.

Na de sluitingsdatum worden de woningen toegewezen. Dit wordt gedaan via een geautomatiseerd systeem zodat zoveel mogelijk kopers hun eerste voorkeur toegewezen krijgen. Dit geautomatiseerde systeem is niet te beïnvloeden door het verkoopteam en hierdoor maakt iedereen een gelijke kans op een woning.

Er is geen zelfbewoningsplicht bij De Hooghe Delft.

De woningen hebben geen zelfbewoningsplicht, hierdoor is het mogelijk om de woningen te kopen voor de verhuur.

FACILITEITEN

Ja, er zijn 18 parkeerplaatsen in het gebouw aanwezig, middels een lift systeem.

De maximale maat van een auto is breedte 270 cm, lengte 500 cm.

3 stuks hoog: auto’s tot 195 cm hoogte
15 stuks laag: auto’s tot 150 cm hoogte

U kunt, indien u een parkeerplaats koopt, als meerwerkoptie een laadpaal voor uw auto kiezen;

Er zijn 2 liften aanwezig. 1 lift voor de woningen en 1 lift voor de kantoren. 

De Hooghe Delft is zeer centraal gelegen en op loopafstand van het centraal station. Hierdoor kan bezoek eenvoudig met de trein, tram of bus komen. Mocht uw bezoek toch met de auto komen zijn er diverse openbare parkeergarages op korte afstand van de Hooghe Delft.

Bewoners van De Hooghe Delft kunnen hun fietsen in de collectieve fietsenstalling voor de appartementen in het gebouw plaatsen. Er zijn plekken voor fietsen en enkele bakfiets plaatsen. Scooters en motoren mogen helaas niet binnen geplaatst worden.

Bewoners van De Hooghe Delft kunnen op dezelfde manier als niet bewoners gebruik maken van het Filmhuis.

Ja, de woningen beschikken over een berging welke toegankelijk is op de verdieping van de woning. Deze is dus niet inpandig in de woning maar direct vanaf de algemene gang bereikbaar. Voor de penthouses bevindt zich tevens een privé-berging in de ruimte van de fietsenstalling.

Uit onderzoek is gebleken dat er belangstelling is voor deelauto’s. Hierom worden er 2 deelauto’s beschikbaar gesteld aan het project.

VERKOOP

In de woningzoeker kunt u de prijzen van de nog beschikbare woningen bekijken.

De woningen zijn in verkoop, bijna 70% is reeds verkocht.

De verwachte tijd tussen verkoop en wonen is circa 2 tot 2,5 jaar. In september 2023 start de bouw van De Hooghe Delft. 

Nee, iedereen maakt een gelijke kans op een woning. Wel zo eerlijk vinden wij.

Inmiddels is bijna 70% van de woningen verkocht én de vergunningen zijn onherroepelijk, in september 2023 start Vink Bouw met de bouw van De Hooghe Delft.

FINANCIERING

U kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur naar keuze. In dit gesprek krijgt u een goed beeld of u de woning kunt betalen en wat de maandlasten zullen zijn.

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra u in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. U kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 1 afwijzing van een geldverstrekker.

Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond en bijkomende kosten. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u van de aannemer een factuur. U kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betalingen.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet u altijd rekening houden met extra kosten. Zo heeft u bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advies kosten en notariskosten). Ook maakt u kosten voor het inrichten en afwerken van de woning en voor eventuele meerwerkopties.

Het is alleen mogelijk om de hypotheekakte bij een eigen notaris te passeren.

Als u later in een project instapt dan betaalt u de rente over de al vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

OVERIG

Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming. Elke woning is aangesloten op 1 duurzame warmte-koude opslag bron (WKO). Er wordt dus geen gebruik gemaakt van gas! Wel zo duurzaam. 

WKO staat voor warmte-koude opslag. Het is een bodemenergiesysteem. Een WKO slaat energie uit het gebouw op in de bodem. Aan de WKO wordt een warmtepomp gekoppeld om de juiste temperatuur voor het gebouw te produceren. De energie welke in de grond opgeslagen wordt is later weer de bron voor de warmtepomp. In de zomer wordt koud water omhoog gepompt om te koelen, in de winter wordt warm water omhoog gepompt om te verwarmen.

Er wordt een WTW-installatie in alle appartementen gerealiseerd. WTW staat voor warmteterugwinning. Er wordt steeds verse lucht de woning ingeblazen maar deze wordt door de WTW eerst opgewarmd met de “vieze” lucht welke naar buiten wordt geblazen. Samen met goede isolatie en vloerverwarming zorgt dit voor een heel prettig binnenklimaat.

Het complete complex wordt gebouwd door Vink Bouw. U sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer uw aanspreekpunt.

De kopers van de appartementen in de Hooghe Delft komen straks in een stedelijke omgeving te wonen. Dit kan soms ook zo worden ervaren. Zo is de Ireneboulevard met onder meer autoverkeer en de tram een belangrijke verkeersader (met onder andere geluidseffecten) en is het ook denkbaar dat de effecten van de nabijgelegen spoortunnel (trillingen) soms merkbaar zijn. Of en hoe deze effecten worden ervaren is echter per persoon verschillend en afhankelijk van het moment van de dag. De Hooghe Delft voldoet aan alle wettelijke eisen die voor dit soort effecten gelden.

Heeft u een andere vraag?

Neem contact op
met Van Daal makelaardij:

015 – 212 73 00
info@vandaalmakelaardij.nl

VOOR MEER INFORMATIE

Neem contact op met Van Daal makelaardij:

015 – 212 73 00
info@vandaalmakelaardij.nl

Menu sluiten